Aparell digestiu i flora intestinal

Imatge

Ja hem vist les parts de l’ Aparell digestiu i les funcions de cada òrgan, ara però encara ens falta integrar aquests conceptes per saber que passa des de que ingerim un aliment fins que absorvim els nutrients i expulssem la fempta. Aquí teniu un video que us pot ajudar

Aparato digestivo

Viaje virtual por el aparato digestivo

Sabeu que a l’ intestí gros hi ha l’ anomenada “Flora intestinal” on hi viuen unes 2000 espècies bacterianes que ens ajuden en la fabricació d’ algunes vitamines com la vitamina K i també són les responsables de la producció de gasos.

En altres animals aquesta flora encara té un paper més destacat, com per exemple en els remugadors i els tèrmits que gràcies als seus bacteris intestinals poden “trencar” la cel.lulosa dels vegetals que ingereixen un molècules més petites per a ser absorvides a l’ intestí prim, és a dir, gràcies als bacteris poden digerir la cel.lulosa.

Quan prenem antibiòtics aquesta flora intestinal se’n veu ressentida i es important refer-la per a un bon aprofitament dels aliments que consumim. Una manera de fer-ho és ingerint aliment probiòtics (aliments que porten microorganismes vius) , com iogurt, kèfir….i també ingerint aliments prebiòtics (aliments que contribueixen a l’ expansió dels microorganismes a l’ intestí). Aquests previòtics els trobem en vegetals com els esparrecs, carxofes, llegums i plàtans.

Advertisements
Explore posts in the same categories: 3r ESO

Tags: , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: