L’úter s’encarrega dels embrions

Ginecòlegs de l’Institut Marquès de Barcelona han demostrat per primera vegada que l’úter mou els embrions perquè s’implantin correctament, independentment del lloc en el qual el metge els hagi dipositat, el que canviarà els protocols de repòs que es receptaven a les dones després de rebre una transferència d’embrions per por que la seva col·locació dolenta o pèrdua.

En declaracions a Europa Press, la cap de Reproducció Assistida de l’Institut Marquès, Marisa López-Teijón, ha celebrat l'”avanç important” que suposa aquesta constatació, fruit de dos anys i mig de treball, i que ha enllumenat imatges inèdites sobre els moviments lents, vibratoris i ràpids que se succeeixen amb fases de repòs.

La investigació, que es presenta aquest dissabte al congrés Alpha Conference de Londres –el més important de fecundació a Gran Bretanya–, “mostra que no és tan important com es creia en quin lloc de la cavitat uterina es deixen els embrions, perquè l’úter ja s’encarrega de col·locar-los en el lloc més adequat”.

Per al treball es van realitzar vídeos d’ecografies durant i fins a quatre hores més tard de la transferència d’embrions a 18 dones que havien realitzat un cicle de fecundació ‘in vitro’.

“Que l’endròmetre enregistra moviments, ja se sabia”, el que no se sabia és que aquestes vibracions servien per bressolar l’embrió i acollir-lo al lloc més adequat, ha significat l’experta.

Els resultats són especialment significatius tenint en compte la “preocupació dels ginecòlegs” sobre la col·locació dels embrions, així com de l’obsessió de les pacients de no moure’s i de, fins i tot, no anar al bany per no perdre els embrions amb aquesta acció.

Font: Europapress.cat (27 abril 2012)

Advertisements
Explore posts in the same categories: 1r BATX Biologia

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: