Funció de nutrició

Recorda que estem tractant la funció de nutrició. Tots els éssers vius ens nodrim i natres, els humans, com a éssers heteròtrofs que som, hem d´ingerir un seguit d´aliments per a obtenir energia i fabricar les estructures, que el nostre cos necessita.

En la unitat 2 hem aprés a confeccionar dietes equilibrades, calculant les Kcal i nutrients que el nostre cos necessita. També hem tractat certes malalties relacionades amb la nutrició i aspectes relacionats amb la conservació dels aliments.

Ara ens centrarem en aprendre com funcionen els aparells implicats en la funció de nutrició: Aparell Digestiu, Aparell Circulatori, Aparell Respiratori i Aparell Excretor.

Al llarg d´aquestes hores a l´aula d´informàtica anirem coneixent cada sistema i aparell del nostre cos i per això ens ajudarem de la següent web, on hi trobem molta informació i un tot unseguit d´animacions sobre el funcionament del nostre cos:

http://www.xtec.cat/aulanet/coshuma/

Abans però, per saber com moure´t pels diferents sistemes i aparells ves a la pàgina:

http://www.xtec.cat/recursos/curricul/experim/cos/

Aquí hi trobaràs una sèrie de fitxes (fitxes per l´alumnat) , que hauràs d´anar omplint al llarg del cur. Clica sobre les corresponents a “com començar”, llegeix-les i quan ho tinguis clar, pots começar amb les fitxes corresponents a: l´aparell digestiu (2a i 2b). Com no pots escriure les respostes directament sobre la web, el que hauràs de fer és copiar les preguntes en un document word i desar-les dins la teva carpeta amb el següent nom: digestiu_el teu nom. Has d´anar contestant les preguntes seguint les instruccions que et donen. La vostra professora us donarà uns auriculars per seguir les animacions que tenen so.

Quan acabis, passa a la fitxa següent: Parts de l´aparell digestiu (03), aquesta l´hauràs de guardar amb el nom digestiu2_el teu nom. Per anar bé hauries de contestar aquestes tres fitxes durant la classe d´avui.

Recorda d´anar desant les teves respostes sovint.

Nota: De vegades les instruccions que et donen a les fitxes no s´addiuen ben bé a l´estructura de la web. Intenta ser el màxim d´autònom i acostuma´t a trobar per altres camins la informació.

Advertisements
Explore posts in the same categories: 3r ESO

Tags: ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: